Mainos
Mainos

Terrorihälytykset puhuttavat Saksassa: Jättikö sisäministeri jotain kertomatta?

Saksassa on tänään puitu eilisillan terrorihälytyksiä, jotka sittemmin osoittautuivat aiheettomiksi.

Poliisi tyhjensi Hannoverissa jalkapallostadionin ja konserttisalin; lisäksi osa kaupungin rautatieasemasta evakuoitiin.

Saksalaismedian mukaan vihjeitä iskuista saatiin Ranskan turvallisuusviranomailta.

Poliisi tuhosi illan aikana yhden salkun, jota se epäili valepommiksi.

Kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen sanoo, että yleinen näkemys on se, että poliisi ja turvallisuusviranomaiset tekivät oikein, koska vihjeet olivat ilmeisen hälyttäviä. Vaikka mitään todellista uhkaa ei ollut eikä ketään pidätetty.

– Se mistä ollaan keskusteltu paljon on sisäministeri Thomas de Maizieren reaktio, jossa hän totesi, että en ryhdy avaamaan näitä tapahtumia sen enempää, koska se vain aiheuttaisi ihmisille enemmän pelkoa. Aika moni on kysynyt, kannattiko tämä sanoa? Siitä syntyy kuva, että tilanne oli jollain lailla hälyttävä tai, että näitä voi tulla lisää tai niitä on voinut olla enemmän, Nurminen sanoo.

Hermostuneisuutta lisää se, että Pariisin iskun tekijöiden tiedetään oleskelleen Saksassa.

Nurmisen mukaan Münchenissä on hyvin hermostunut tunnelma ja viranomaiset ovat varuillaan.

– Ei vähiten siksi että näitä vihjeitä tulee valtavasti. Näillä Pariisin iskun tekijöillä on ollut selvä kytkös tänne Saksaan. Muutamat heistä ovat lomailleet täällä ja Itävallassa. Sen vuoksi kaikesta näkee että nyt ollaan varuillaan ja valmiustasoa on korotettu. Esimerkiksi täällä Münchenissä poliiseja ei ole tavallista enempää, mutta hermostuneisuuden aistii kuitenkin kaikesta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme