Mainos
Mainos

Terrorismiasiantuntija: Pakistan tiesi bin Ladenin olinpaikan

Amerikkalaisen terrorismiasiantuntijan mukaan on lähes mahdotonta, ettei Pakistanin johto tiennyt kuolleen terroristijohtaja Osama bin Ladenin olinpaikkaa.

- Maiden väliset suhteet ovat jo nyt vakavasti vahingoittuneet, ja kaikki tämä on hyvin nöyryyttävää Pakistanille, painotti American Progress -laitoksen tutkija Caroline Wadham STT:n kirjeenvaihtajalle.

Pakistanin ja terrorismin tutkimiseen erikoistunut Wadham painotti, että bin Ladenin ja hänen seurueensa rakennus oli niin laaja ja niin selvästi viranomaisten silmien edessä, että heidän oli pakko tietää sen asukkaista.

"Tuki arvioitava uudelleen"

Tutkijan mukaan tämä johtaa väistämättä Pakistanin ja Yhdysvaltain suhteiden uudelleenarviointiin.

- Presidentti Barack Obaman on mielestäni hyvin vaikeaa jatkaa kongressin myöntämää tukea Pakistanin armeijalle sekä muuta apua maalle, kun tällaisia todisteita tulee esiin.

Pakistan vakuutti kumppanuutta

Presidentti: Ei tiedetty

Pakistanin presidentti Asif Ali Zardari vakuuttaa Washington Post -lehdelle, etteivät Pakistanin viranomaiset tienneet terroristijohtajan olinpaikasta.

- Hän ei ollut missään niistä paikoista, missä luulimme että hän olisi, Zardari kirjoitti pääkirjoitussivulla julkaistussa artikkelissa. Hän painotti maiden tiedustelupalveluiden tehneen kuitenkin läheistä yhteistyötä.

-Vaikka sunnuntain tapahtumat eivät olleetkaan yhteinen operaatio, vuosikymmenen kestänyt yhteistyö ja kumppanuus Yhdysvaltain ja Pakistanin kesken johtivat eliminoimaan Osama bin Ladenin, joka oli jatkuvasti uhkana sivistyneelle maailmalle.

Pakistanin lehdistö sen sijaan epäili johdon vilpittömyyttä.

-Amerikkalaisille on vaikea perustella, miten bin Laden onnistui piileskelemään täällä ilman että ryhdyimme mihinkään toimiin, pakistanilainen Daily Times kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Katso Helena Liikasen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme