Mainos
Mainos

Terrorismilauseke hiertää arabijohtajia

Arabivaltioiden johtajien huippukokouksessa Kairossa laaditaan lähinnä Israelille kohdistettua julkilausumaa. Tänään päättyvän huippukokouksen osanottajat ovat ilmoittaneet halustaan jatkaa Lähi-idän rauhanprosessia. Julkilausumassa vaadittaneen myös Israelilta sitoutumista rauhanprosessin jatkamiseen.

Egyptin presidentin Hosni Mubarakin mukaan rauhanprosessin jatkuminen edellyttää, että Israel vetäytyy Golanin kukkuloilta ja Etelä-Libanonista sekä tunnustaa Palestiinan valtion.

Julkisuuteen karanneissa julkilausuman luonnoksissa on todettu, että arabivaltiot joutuvat harkitsemaan jo ottamiaan askelia rauhan tiellä mikäli Israel ryhtyy vetäytymään rauhanhankkeesta. Aivan yhtenäinen ei arabirintama ole ollut.

Loppuasiakirjoihin esitetystä terrorismin tuomitsevasta lauselmasta käydään kiistaa. Mm. Jordan haluaisi selkeän tuomion, mutta Syyria puolestaan vaatii lausumaan mainintaa ettei vastarinta miehitysalueilla ole terroria.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme