Mainos
Mainos

Terrorismileirit houkuttelevat saksalaisia

Tämä saksalainen 20-vuotias mies on saanut koulutuksen pyhään sotaan ja on valmis räjäyttämään itsensä uskonsa vuoksi. (EPA)

Saksan Talebaniksi itseään kutsuvan ryhmän tuoreella videolla järjestö uhkaa iskeä useisiin kohteisiin Saksassa, jos maa ei vedä pois joukkojaan Afganistanista.

Propagandavideolla kivääriä heiluttaa kaljuksi ajeltu muskelimies, joka tekstityksen mukaan on Abu Ibrahim Amerikkalainen.

Washington Post -lehden nettisivuilta pääsee katsomaan videota.

Saksan ja Yhdysvaltain tiedustelupalvelut ovat huolissaan videon viestistä. Terrorismia vastaan toimivat viranomaiset sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa kertovat lehdelle, että uusia tulokkaita matkaa entistä enemmän terroristien harjoitusleireille Afganistaniin ja Pakistaniin.

Tammikuusta lähtien ainakin 30 värvättyä on lähtenyt Saksasta leireille. Kymmenkunta on tänä vuonna palannut koulutusleireiltä Saksaan, mikä on lisännyt viranomaisten pelkoa terrori-iskuista.

Saksalla on Afganistanissa 3 800 sotilasta, mikä on kolmanneksi eniten heti Yhdysvaltain ja Britannian jälkeen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme