Mainos
Mainos

Terrorismitutkija uskoo: Isis iskun takana – ”Kehottanut iskemään siellä, missä kannattajat ovat”

Manchesterissa tapahtunut isku viittaa jihadistiseen terroriin, kertoo terrorismitutkija Atte Kaleva. Isis on muuttanut propagandaansa viime aikoina.

– Kyllähän se, kun räjähdys tapahtuu, viittaa jihadistiseen terroriin. Mutta odotetaan nyt kuitenkin lisätietoja, sanoo terrorismitutkija Atte Kaleva aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Tästä on kyse

– Manchesterin epäillyssä terrori-iskussa on vahvistettu kuolleen ainakin 22 ihmistä. Lisäksi arviolta 59 ihmistä on loukkaantunut.

– Tekijä toimi yksin ja kuoli itse iskussa.

– Poliisi sai tiedon Manchester-areenalla kuullusta räjähdyksestä paikallista noin puoli yhdeltätoista maanantai-iltana.

– Media raportoi alussa kahdesta pamahduksesta areenan alueella.

– Räjähdys kuultiin yhdysvaltalaislaulaja Ariana Granden konsertin loputtua.

– Manchester-areena on julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan, että mahdollinen räjähdys sattui areenan ulkopuolella.

– Ulkoministeriöllä ei ole tiedossa, että Manchesterissa olisi loukkaantunut tai kuollut suomalaisia. Matkustusilmoituksia kaupunkiin on tehty 11. Ulkoministeriö seuraa tilannetta.

Kaleva sanoo, että kun Isis on heikentynyt ja kulkureittejä on poikki Syyriassa, Syyriaan ei voida enää rekrytoida taisteilijoita samalla tavalla kuin ennen. Siksi propaganda on muuttunut.

– Isis kehottaa nyt tekemään iskuja siellä, missä ovat. Isku on linjassa Isisin propadangan kanssa.

CNN ja Reuters ovat kertoneet lähteisiinsä nojaten, että isku olisi itsemurhapommi. Viranomaiset ovat vahvistaneet vain, että tapahtunutta tutkitaan terrori-iskuna.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme