Mainos
Mainos

Terroristiepäiltyjen kohtelusta sopu USA:ssa

Lakiesityksen mukaan keskustiedustelupalvelu CIA voi jatkossakin kuulustella terrorismista epäiltyjä.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ja republikaanisenaattorit ovat päässeet sopuun terroristiepäiltyjen kohtelusta ja kuulustelemista. Bush taipui senaattorien mukaan muuttamaan kiisteltyä lakiesitystä niin, ettei se ole ristiriidassa Geneven sopimusten kanssa.

Kompromissiratkaisun uskotaan tasoittavan tietä terroriepäiltyjen kuulustelua koskevan lain läpimenolle kongressissa, joka käsittelee esitystä ensi viikolla.

Kolme huomattavaa republikaanisenaattoria on tähän asti käynyt taistelua lakiesitystä vastaan sanoen, että se muun muassa sallii kovat, kidutusta lähentelevät kuulustelumenetelmät.

Presidentti Bush ilmaisi varhain aamulla Suomen aikaa tyytyväisyytensä kompromissiin. Kompromissin myötä keskustiedustelupalvelu CIA voi edelleen kuulustella maailman vaarallisimpia terroristeja ja päästä perille heidän salaisuuksistaan, Bush huomautti. Hän kutsui CIA:n pidätys- ja kuulusteluohjelmaa mahtavimmaksi aseeksi, joka Yhdysvalloilla on terrori-iskuja vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme