Mainos
Mainos

Terroristit rahoittavat toimintaansa kidnappauksilla – Boko Haram kidnappaa naisia seuraavan terroristisukupolven luomiseksi

Ajatushautomo Henry Jackson Society kertoi tänään, kuinka aseelliset ryhmät saavat hankittua ja pidettyä jäseniä kidnappaamalla naisia ja tyttöjä seksiorjiksi. Esimerkkeinä raportissa oli muun muassa nigerialainen terroristijärjestö Boko Haram ja Isis.

Vuodesta 2009 alkaen Boko Haram on kidnapannut tuhansia naisia ja lapsia, joita järjestö on käyttänyt kokkeina, seksiorjina ja itsemurhapommittajina. Huhtikuussa 2014 järjestö esimerkiksi kidnappasi yli 200 tyttöä suoraan koulusta.

Henry Jackson Societyn raportin mukaan Boko Haram myös käyttää  kidnapattuja naisia ja lapsia seuraavan terroristisukupolven luomiseen.

Isis on tienannut noin satoja tuhansia kidnappauksilla

Yhdistyneiden kansakuntien tarkkailijoiden mukaan Isis taas on kaapannut noin 7000 naista ja lasta seksiorjiksi.

Isis on viime aikoina hävinnyt useita taisteluita. Raportin mukaan tämä voi kiihdyttää entistä enemmän kidnappauksia, koska näin jäsenet saadaan pidettyä tyytyväisinä.

Kidnapatuista voi myös pyytää lunnaita tai myydä heitä eteenpäin rahoitusmielessä.

– Esimerkiksi verooista ja öljystä saadut tulot ovat laskeneet sekä Isisin ja Boko Haramin kohdalla. Näitä menetyksiä yritetään kompensoida, tutkija Nikita Malik kertoi raportissa.

Raportin mukaan Isis on tienannut vuonna 2016 noin 30 miljoonaa dollaria eli noin 850 000 euroa kidnappausten avulla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme