Mainos
Mainos

Terroritekoja jälleen Turkissa

Kaksi ihmistä kuoli, kun kurdikapinalliset avasivat tulen tietyömaalla lähellä Anatolian kaupunkia Turkissa myöhään eilen.

Surmansa saivat työmaan työntekijä sekä vartija. Lisäksi hyökkääjät räjäyttivät tietöissä käytettyjä koneita. Eilisiltana tehtiin myös toinen terrori-isku, jossa ainakin seitsemän ihmistä sai vammoja pommin räjähdettyä konditoriassa Vanin kaupungissa Itä-Turkissa.

Räjähdys tapahtui vähän sen jälkeen, kun konditoriassa asioinut mies oli jättänyt sinne paketin.
Turkkilaisviranomaisten mukaan loukkaantuneet ovat sairaalahoidossa ja heidän tilansa on vakaa. Turkin poliisi käynnisti tapauksen jälkeen laajat etsinnät pommimiehen löytämiseksi. Kaupunki sijaitsee kurdialueella, jossa Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n toiminta on ollut aktiivista.

Viime viikolla kuusi ihmistä kuoli Turkissa kahdessa pommi-iskussa ja yhdessä ammuskelussa. Turkin viranomaiset epäilevät iskuista PKK:n sissejä. Toistaiseksi PKK on myöntänyt osallisuutensa vain yhteen väkivallanteoista, joita maassa on tapahtunut kurdijohtaja Abdullah Öcalanille kesäkuun lopulla julistetun kuolemantuomion jälkeen.
(STT-DPA-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme