Mainos
Mainos

Terveysministeriö: Itävallassakin BSE-tapaus

Itävallan terveysministeriön edustajan mukaan maassa todettu BSE- eli hullun lehmän taudin epäily on osoittautunut todeksi.

Sairastuneelle eläimelle tehdyt neljä pikatestiä ovat osoittauneet positiivisiksi, edustaja Gerald Grosz sanoi tänään. Hänen mukaansa lopullinen testitulos saadaan ensi viikolla Sveitsissä tehtävistä laboratoriokokeista.

Itävallan terveysministeri Herbert Haupt sanoi jo eilisiltana, ettei maan ensimmäisestä BSE-tapauksesta ole enää epäilystäkään. Ministerin mukaan taudin alkuperää selvitetään. Sairastuneen eläimen kasvattanut maatila ja käsitellyt teurastamo on suljettu, Haupt lisäsi.

Itävallassa, samoin kuin Suomessa, viranomaiset eivät halua paljastaa tarkkoja tietoja maatilasta, mistä sairaus löydettiin. Jos Itävallan tapauksesta saadaan lopullinen varmuus niin EU:ssa vain Ruotsi on enää ns. alhaisen riskin maa BSE:n osalta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme