Mainos
Mainos

Terveysviranomaiset: Ei antibioottia flunssaan

Antibioottien ylenpalttinen käyttö huolettaa maailman terveysviranomaisia yhä enemmän, sillä lääkkeille vastuskykyisten sairaalabakteerien määrä on kasvussa.

Britanniassa lääkintäviranomaiset ovat huomauttaneet siitä, että lääkärit jakavat antibiootteja turhan löysin rantein. Viranomaisten mukaan lääkärien tulisi lopettaa liian avokätinen reseptien kirjoittaminen sairauksiin, joihin antibiootit eivät edes tehoa.

Viranomaisten mukaan antibiooteista ei ole apua suurimpaan osaan kipeistä kurkuista, flunssista, keuhkoputkentulehduksista tai muista hengityselinvaivoista, sillä ne ovat yleensä virusten aiheuttamia.

Uusien hoitolinjausten mukaan lääkärien tulisi kirjoittaa reseptejä vasta todelliseen tarpeeseen. Heidän pitäisi myös vakuuttaa potilailleen, etteivät he tarvitse lääkitystä välittömästi taudin puhjettua ja ettei antibiooteista ole juuri hyötyä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme