Mainos
Mainos

Texasilaisen uskonlahkon lasten huostaanotto laiton

Texasin vetoomustuomioistuin on kumonnut päätöksen, jonka mukaan moniavioisuuteen uskovan lahkon lapset oli otettava osavaltion huostaan.

Lähes 500 lasta määrättiin huostaanotettaviksi sen jälkeen, kun lahkon tiukasti vartioidulle tilalle tehtiin ratsia huhtikuussa. Syynä huostaanottoon oli se, että monet lapset ovat syntyneet teini-ikäisille äideille.

Viranomaiset epäilivät, että lahkon sisällä alaikäiset tytöt pakotetaan sukupuoliyhteyteen ja että monet lapset ja nuoret ovat vaarassa joutua seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi tilalla.

Vetoomustuomioistuimen päätöksen mukaan osavaltio ei pystynyt näyttämään toteen, että lapset olivat vaarassa äitiensä huostassa. Istuin ei kuitenkaan päättänyt, että lapset on palautettava välittömästi vanhemmilleen. Monet lapsista ovat imeväisikäisiä ja heidät on siirretty satojen kilometrien päähän vanhemmistaan.

Kyseessä oli Yhdysvaltain historian laajin huostaanottopäätös.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme