Mainos
Mainos

Texasin ampuja halusi pois armeijasta

Texasissa Fort Hoodin tukikohdassa 13 ihmistä kuoliaaksi ampunut majuri Nidal Hasan oli kertonut perheelleen, että hän halusi pois armeijasta. Hasanin serkun mukaan mies oli palkannut asianajajan auttamaan häntä asiassa.

Lähtökäsky Afganistaniin oli ilmeisesti myös järkyttänyt suuresti Hasania, joka psykiatrina kuunteli työkseen sota-alueilta palanneiden sotilaiden kauhukertomuksia rintamalta. Islamin uskoa tunnustanut Hasan koki myös hyvin ahdistavana ajatuksen siitä, että hän joutuisi taistelemaan rintamalla uskonveljiään vastaan.

Ampujan perhe on kertonut julkisuuteen, että Hasan oli joutunut kollegoidensa kiusaamisen kohteeksi uskontonsa vuoksi syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

Hasanin motiivit koko Yhdysvaltoja järkyttäneelle verilöylylle armeijatukikohdassa ovat yhä epäselvät. Neljästä luodista haavoittunut mies on sairaalahoidossa, mutta hänen tilansa kerrotaan olevan vakaa.

Ampumisvälikohtauksessa haavoittui 28 ihmistä. Osa sai luodeista vakavia vammoja.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme