Mainos
Mainos

Texasin ampujalla oli tuomio perheväkivallasta, sai silti rynnäkkökiväärin – lähti pakoon paikallisen vastattua tuleen

Texasin kirkkoampumisesta epäilty oli ostanut rynnäkkökiväärin huolimatta aiemmasta perheväkivaltatuomiostaan, uutisoi ABC News.

Yhdysvaltain lakien mukaan perheväkivallasta tuomitun ei pitäisi voida pitää hallussaan tuliaseita, mutta uutiskanavan mukaan on epäselvää, olisiko tapauksen mahdollistanut jonkinlainen poikkeus. Mies oli hyökännyt puolisonsa ja lapsensa kimppuun, ja tuomittiin vuonna 2012 muun muassa menettämään sotilasarvonsa.

Miehen epäillään hyökänneen Texasissa sijaitsevaan kirkkoon varustautuneena aseella ja luotiliiveillä, ampuen 26 henkilöä kuoliaaksi.


Mies nähtiin hieman ennen ampumista paikallisella bensa-asemalla mustiin pukeutuneena. Hän ajoi kirkolle, astui ulos autosta ja alkoi tulittaa kohti kirkkoa. Hän jatkoi kirkon oikealle puolelle, jatkaen ampumista, siirtyen lopulta sisälle tulitusta jatkaen.

Kun mies poistui kirkosta, paikallinen asukas otti esille oman kiväärinsä alkaen tulittaa miestä. Mies pudotti tällöin kiväärinsä, ja pakeni paikalta. Pakoa seurasi takaa-ajo, jonka päätteeksi epäillyn auto ajoi tieltä.

Aseistautuneen asukkaan lisäksi paikallinen Johnnie Lagendorff kertoi paikallismedialle osallistuneensa takaa-ajoon. Hän kertoi ettei tiennyt miehellä olleen muutakin aseistusta, jota tämä olisi mahdollisesti voinut käyttää lisäiskuun.

– Tein sen mitä ajattelin minun pitävän tehdä, Lagendorff kommentoi.

Epäilty löydettiin kuolleena autostaan hänen ajettuaan ulos tieltä paon päätteeksi. Tässä vaiheessa ei tiedetä, oliko mies ampunut itsensä vai kuollut sivullisten ampumiin luoteihin. Autosta löytyi useita aseita, ja mies oli pukeutunut taktisiin varusteisiin ja luotiliiveihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme