Mainos
Mainos

Texasin räjähdys: Kuolleiden joukossa useita palomiehiä ja ensihoitajia

Texasin toissapäiväisessä lannoitetehtaan räjähdyksessä kuoli yhteensä 12 ihmistä, vahvistaa poliisi. Osavaltion julkisen turvallisuuden viraston edustajan mukaan noin 200 loukkaantui.

Westin pikkukaupungissa sijaitsevalla tehtaalla sattui valtava räjähdys keskiviikkoiltana paikallista aikaa. Uhrien määrästä on saatu vaihtelevia tietoja, koska räjähdys aiheutti hävitystä myös tehtaan ympäristössä.

Kuolleiden joukossa on useita vapaapalokuntalaisia ja ensihoitajia, jotka tulivat palopaikalle ensimmäisinä. He saivat surmansa räjähdyksessä, joka seurasi tehtaan tulipaloa.

Viranomaisten mukaan tilanne lannoitetehtaalla oli edelleen räjähdysherkkä. Poliisin edustajan mukaan epävakaa tilanne johtuu erittäin vaarallisesta ammoniumnitraatista. Ainetta käytetään lannoitteissa, mutta myös esimerkiksi räjähteissä.

Tutkimuksissa on paljastunut, että tehdas sai viime vuonna noin 10 000 dollarin (noin 7 600 euron) sakot, koska kuljetustankeissa ei ollut asianmukaisia leimoja. Lisäksi tehtaan kuljetuksia koskevissa turvallisuusohjeissa oli puutteita.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme