Mainos
Mainos

Texasissa ampuneen henkilöllisyys paljastui: Työskenteli lakimiehenä ja ajoi ökyautolla

Texasin Houstonissa maanantaina yhdeksän ihmistä haavoittaneen ammuskelijan henkilöllisyys on selvinnyt, uutisoi BBC.

Poliisin mukaan ampuja oli 46-vuotias lakimiehenä työskennellyt Nathan DeSai. Tutkinnan mukaan DeSai alkoi ampua ilmeisesti umpimähkään niitä ihmisiä, jotka ajoivat hänet kotitalonsa ohitse Houstonissa. Kuusi ihmistä haavoittui luodista ja kolme sai silmävammoja tulituksessa lentäneestä lasinsirusta.

Poliisi ampui miehen tulitaistelun jälkeen.

Ampujalla natsitunnukset

Poliisin mukaan DeSai oli iskun aikana pukeutunut historialliseen sotilasasuun, jossa oli natsitunnukset. Silminnäkijät kuvailivat ampujaa tyytymättömäksi mieheksi, joka ajeli mustalla Porschella.

Poliisi teki miehen asuntoon kotietsinnän ammuskelun motiivin selvittämiseksi. Asunnolta löydettiin paljon sotilasvarusteita, osa niistä oli Yhdysvaltain sisällissodan ajoilta.

Poliisin pommiryhmä löysi miehen autosta puoliautomaattikiväärin, veitsen sekä 2600 ammusta. Miehen epäilläään käyttäneen ammuskelussa puoliautomaattista käsiasetta.

Motiivina taloushuolet?

DeSai oli valmistunut Tulsan yliopiston oikeustieteen tiedekunnasta vuonna 1998. Tämän jälkeen hän oli perustanut pienen lakifirman yhdessä toisen lakimiehen, Ken McDanielin kanssa. McDanielin mukaan miehet kuitekin joutuivat lopettamaan toimintansa noin puoli vuotta sitten. Ilmeisesti työhuolet ajoivat miehen epätoivoiseen tekoon.

– Vaikuttaa siltä, että tapahtumien taustalla oli lakimies, jonka välit työpaikkaan oli mennyt huonoksi, kaupunginjohtaja Sylvester Turner kommentoi toimittajille.

Myös epäillyn isä Prakash DeSai kertoi poikansa olleen järkyttynyt talousongelmista ja siitä, kun työ ei sujunut toivotusti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme