Mainos
Mainos

Texasissa opettajille lupa viedä aseita luokkahuoneisiin – pyrkimyksenä tuoda lisäturvaa oppilaille

Texasista Yhdysvalloista löytyy paikallisia koulupiirejä, jotka ovat antaneet nimetyille opettajille luvan viedä ladattuja aseita luokkahuoneisiin, kertoo CBS. Päätöksen tarkoituksena on luoda lisäturvaa oppilaille ja koulujen henkilöstölle.

Esimerkiksi Argylessa joukkoampumisten pelossa käynnistetyn turvallisuusohjelman myötä on henkilökunnan aseistamisen lisäksi ryhdytty lukitsemaan koulujen ovia ja alettu vaatia vierailijoilta kulkulupia, joita saa vain turvalasin takana istuvilta henkilökunnan jäseniltä.

Opettaja tai muu henkilökunnan jäsen voi ohjelmaan nimetyksi tulemisen jälkeen tuoda kätketyn aseen kouluun ainoastaan, jos on läpäissyt psykologisen testin, käynyt vaaditun lisäkoulutuksen ja omistaa aseenkantoluvan.

Turvallisuusohjelman kerrotaan olleen käytössä jo joitain vuosia. Yhtään laukausta sen aikana ei ole vielä ammuttu. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot