Mainos
Mainos

Texasissa tulva-alueella olevasta kemikaalitehtaasta nousee jälleen savua

Yhdysvaltain Texasissa sijaitsevasta kemikaalitehtaasta nousee jälleen savua, näkyy televisiossa esitetyssä kuvamateriaalissa. Paikallisen tv-kanavan kuvaamassa materiaalissa näkyy, kuinka tehtaasta lähtöisin olevaa mustaa savua nousee taivaalle.

Asiaa uutistoimisto AFP:lle nimettömänä kommentoineen tehtaan työntekijän mukaan asia oli odotettavissa eikä alueella ole ihmisiä.

Crosbyn kaupungissa Texasissa tulva-alueella sijaitsevassa tehtaassa syttyi jo aiemmin tällä viikolla tulipaloja. USA:n katastrofivirasto Fema varoitti palojen sytyttyä, että tehtaasta nouseva savu on äärimmäisen vaarallista, mutta myöhemmin ympäristönsuojeluvirasto EPA kertoi mittauksiensa perusteella, ettei ilmassa ollut ainakaan torstai-iltana Suomen aikaa vaarallisia määriä myrkkykaasuja.

Uutisjuttu tulva-alueelta kaksi päivää sitten:

Ihmiset evakuoitu tehtaan ympäristöstä jo aiemmin

Tehtaan omistavan yhtiön edustajat kommentoivat aiempia paloja sanomalla, ettei tehtaan kemikaaleille ei ollut tehtävissä muuta kuin odottaa niiden palavan loppuun. Palot alkoivat sen jälkeen, kun tehtaan peroksidisäiliöiden jäähdytys petti tulvien vuoksi. Yhtiöstä myös sanottiin aiemmin, että on hyvin todennäköistä, että myös tehtaan loput säiliöt syttyvät tuleen ja mahdollisesti räjähtävät ennen pitkää.

Ihmiset oli evakuoitu tehtaan ympäristöstä parin kilometrin etäisyydeltä jo ennen aiempia paloja. Kukaan ei tiettävästi ollut saanut vakavia oireita kaasuista, vaikka toistakymmentä poliisia käytettiinkin sairaalassa varmuuden vuoksi.

Arkeman omistamalla tehtaalla valmistetaan orgaanisia peroksideja, joita käytetään muun muassa muovien, lääkkeiden ja rakennustarvikkeiden valmistuksessa.

Trump vierailee uudelleen tulva-alueilla

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vierailee lauantaina uudelleen tulva-alueilla. Trump kertoo Twitterissä vierailevansa vaimonsa Melania Trumpin kanssa sekä Texasissa että Louisianassa. Trumpit kävivät tutustumassa hirmumyrsky Harveyn tuhoihin Texasissa jo aiemmin tällä viikolla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme