Mainos
Mainos

Texasissa tulvan keskelle jäänyt kemikaalitehdas uhkaa räjähtää – "Tulipalo tulee olemaan voimakas"

Räjähdys Yhdysvaltain Texasissa tulvan keskelle jääneessä kemikaalitehtaassa on enää ajan kysymys, varoittaa tehtaan omistavan yrityksen johto. Uudesta varoituksesta kertoo uutistoimisto AP.

Räjähdyksestä ja sitä seuraavasta tulipalosta aiheutuvan vaaran mittakaava ja tapahtuman todennäköinen aika ovat yhä epäselviä.

Tehtaan johto kertoi jo aiemmin, että tulva on vaurioittanut pahoin Houstonin lähellä sijaitsevan kemikaalitehtaan turvajärjestelmiä eikä tehtaalla ole enää keinoja estää räjähdystä. Tehtaassa tulvii, minkä takia tehtaan kriittiset jäähdytysjärjestelmät ovat vaurioituneet. Lisäksi tehtaan pääsähkönjakelujärjestelmä ja kaksi varajärjestelmää ovat rikki.

Tehtaan omistaa ranskalaisyritys Arkema. Tehtaassa käsitellään orgaanisia peroksideja, jotka ovat helposti räjähtäviä aineita.

– Tulipalo tulee tapahtumaan. Se muistuttaa öljypaloa ja on luonteeltaan räjähdysmäinen ja voimakas, Arkeman tiedottaja Janet Smith kertoo AP:n mukaan.

– Tulipalo on vääjäämätön. Kysymys on vain siitä, milloin se tapahtuu.

Harrisin piirikunnassa sijaitsevan tehtaan lähialueet evakuoitiin jo aiemmin varotoimenpiteenä. Myös tehtaan henkilökunta on evakuoitu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme