Mainos
Mainos

Thaimaa tappaa haikaroita hillitäkseen lintuinfluenssaa

Lintuinfluenssaa löydettiin kolmen maakunnan kattohaikaroista toukokuussa. Tuolloin haikaroiden pesimäalueiden tuhoaminen lopetettiin haikaroiden uhanalaisuuden vuoksi.

Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatra on määrännyt kolmen maakunnan viranomaisia tappamaan kattohaikaroita, joiden uskotaan levittävän lintuinfluenssaa kanatiloille.

Thaksinin mukaan Ayutthayan, Supan Burin ja Phathum Thanin alueiden haikarat ovat vastuussa taudin leviämisestä tällä viikolla kanatilalle Ayutthayassa lähellä Bangkokia.

- Olen käskenyt maatalous- ja yhteistoimintaministeriötä katsomaan, että linnut tuhotaan. Edellinen yritys tuhota lintujen pesimäpaikkoja oli tehoton, Shinawatra kertoo.

- Meidän täytyy tappaa joitakin lintuja, mutta niitä on alueella niin paljon, että niistä on vaikea päästä eroon Shinawatra jatkoi.

Maatalous- ja yhteistoimintaministeri Newin Chidchob kertoi eilen, että lintuinfluenssaa löydettiin kolmen maakunnan kattohaikaroista toukokuussa. Viranomaisten käskettiin silloin tuhota lintujen lähellä maatiloja sijaitsevat pesimäalueet. Tuhoaminen lopetettiin kuitenkin pian, koska haikarat ovat uhanalaisia.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme