Mainos
Mainos

Thaimaahan tekeillä väliaikainen perustuslaki

Uuden hallituksen on määrä johtaa Thaimaata, kunnes kansalaiset ovat valinneet uuden parlamentin vuoden kuluttua.

Thaimaassa vallan kaapanneet sotilasjohtajat aikovat laatia väliaikaisen perustuslain syyskuun loppuun mennessä, vallankaappauksen johtaja kenraali Sonthi Boonyaratglin on kertonut Bangkokissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tulevan perustuslain nojalla sotilasjohdon muodostama komitea nimeää pääministeriehdokkaansa, Sonthi sanoi. Perustuslakiluonnos alistetaan sitä ennen kuninkaan hyväksyttäväksi.

Aiemmin Sonthi kertoi uutistoimisto AFP:lle sotilaiden aikovan varmistaa, että uusi hallitus ei syyllisty vallan väärinkäyttöön. Sonthi kertoi uutistoimisto AFP:lle, että juntta muuttuu "turvallisuusministerien neuvostoksi" sen jälkeen, kun hän on nimittänyt pääministerin.

Sotilasjohtajat valitsivat lauantaina neljä ehdokasta uudeksi pääministeriksi, mutta tänään Sonthi sanoi pääministerin olevan vielä nimeämättä. Aiemmin mainittujen ehdokkaiden joukossa on muun muassa Maailman kauppajärjestön WTO:n entinen johtaja Supachai Panitchpakdi.

Uuden hallituksen on määrä johtaa Thaimaata, kunnes kansalaiset valitsevat uuden parlamentin vuoden kuluttua. Sotilaat syrjäyttivät viime viikolla päämininisteri Thaksin Shinawatran verettömässä kaappauksessa pitkällisen poliittisen kriisin päätteeksi. Thaksin perheineen on maanpaossa Britanniassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme