Mainos
Mainos

Thaimaahan vaalit marraskuussa

Parlamenttivaaleja edeltää elokuussa järjestettävä kansanäänestys maan uudesta perustuslaista.

Thaimaassa on määrä pitää parlamenttivaalit marraskuussa. Syyskuun verettömässä vallankaappauksessa johtoon noussut sotilasjuntta ilmoitti asiasta tänään.

Marraskuun 25. päivänä pidettävien vaalien puolueasetelma on vielä avoin. Toukokuussa Thaimaan perustuslakituomioistuin määräsi syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran johtaman Thai Rak Thai (TRT) -puolueen lakkautettavaksi sen syyllistyttyä vaalivilppiin. Lisäksi Thaksinilta sekä yli sadalta muulta TRT:n johtoon kuuluneelta kiellettiin osallistuminen politiikkaan viiden vuoden ajaksi.

Toinen pääpuolueista, Demokraattinen puolue, vapautettiin vaalivilppisyytöksistä ja se jatkaa toimintaansa normaalisti. Uusia puolueita ei saa vielä perustaa, koska sotilashallitus ei ole hyväksynyt uutta puoluelakia.

Parlamenttivaaleja edeltää elokuussa järjestettävä kansanäänestys maan uudesta perustuslaista. TRT vaatii perustuslakiin muutoksia, ja on kehottanut miljoonia kannattajiaan äänestämään ehdotusta vastaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme