Mainos
Mainos

KUVAT: Thaimaahan julistettiin poikkeustila

Thaimaassa armeija on julistanut maahan poikkeustilan.

Armeijan televisiossa julistamaa poikkeustilaa perustellaan sillä, että maahan saataisiin rauha ja järjestys. Armeijan mukaan kyseessä ei ole vallankaappaus.

Armeijan mukaan ihmisillä ei ole syytä paniikkiin, ja he voivat jatkaa normaalia elämäänsä.

Vielä ei ole tietoa, onko pääministeri vahvistanut poikkeustilan, joka antaa armeijalle mahdollisuuden kontrolloida maan turvallisuustilannetta.

Thaimaan hallituksen kannattajien eli niin sanottujen punapaitojen johtaja Jatuporn Prompan sanoi, ettei hänellä ole mitään armeijan julistamaa poikkeustilaa vastaan.

– Pysymme täällä (Bangkokin kaduilla) ja jatkamme protesteja niin kauan, että maa palaa demokraattisiin periaatteisiin, jotka johtavat uusiin vaaleihin ja uuden pääministerin valintaan, hän sanoi.


Heinäkuun vaalit vaarassa 

Thaimaan perustuslakituomioistuin erotti pääministeri Yingluck Shinawatran reilu viikko sitten. Hänet korvasi apulaispääministeri Niwattumrong Boonsongpaisan.

Oppositio haluaa kuitenkin koko hallituksen eroavan, koska Yingluckin puolueella on edelleen enemmistö hallituksessa. 

Thaimassa on määrä järjestää parlamenttivaalit heinäkuun lopussa. Yingluckin puolueen uskotaan voittavan ne helposti, minkä vuoksi oppositio vastustaa vaaleja.

Viime viikolla Thaimaan armeija uhkasi käyttää voimaa, jos poliittiset levottomuudet laajenevat. Uhkauksen esitti maan asevoimien komentaja sen jälkeen, kun kolme ihmistä oli kuollut ja 23 haavoittunut tuntemattomien hyökkääjien öisessä kranaatti-iskussa mielenosoittajien leiriin.

Joukko mielenosoittajia tunkeutui hallituksen ja vaalilautakunnan kokoukseen ja ajoi maan väliaikaisen pääministerin ja muut ministerit pakosalle. Tämän jälkeen vaalilautakunta ilmoitti, että maan heinäkuuksi suunniteltuja parlamenttivaaleja jouduttaneen lykkäämään.

Hallituksenvastaisten mielenosoittajien tavoitteena on kaataa väliaikaishallitus ja korvata se itse nimittämällään hallinnolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme