Mainos
Mainos

Thaimaan iskujen tekijät edelleen hämärän peitossa – poliisi kiistää tiedot pidätyksistä

Thaimaan viranomaiset ovat jatkaneet eilen ja toissapäivänä tehtyjen pommi-iskujen tutkintaa. Aiemmista tiedoista poiketen poliisi sanoo, että iskusta epäiltyjä ei ole pidätetty.

Useat ulkomaiset lähteet ehtivät jo varhain aamulla kertoa, että poliisi olisi ottanut epäiltyjä kiinni, mutta poliisin edustajan Piyapan Pingmuangin mukaan näin ei ole tapahtunut.

Pingmuangin mukaan poliisi jatkaa edelleen myös iskujen motiivin selvittämistä. Neljä ihmistä kuoli ja ainakin 35 haavoittui iskuissa, joita tehtiin eri puolilla maata turistien suosimissa kohteissa. Suomen Bangkokin-suurlähetystön mukaan uhrien joukossa ei ollut suomalaisia.

Pommi-iskut ovat paha kolaus Thaimaata hallitsevalle sotilashallinnolle, koska turvallisuuden parantaminen on ollut yksi sen keskeisistä tavoitteista. Pommien pelätään myös rampauttavan maalle elintärkeää turismia juuri kun viranomaiset olivat ehtineet kertoa, että turistien määrä kivunnee tänä vuonna ennätykselliseen 32 miljoonaan.

– Hua Hinissä ei koskaan ole ollut tällaisia ongelmia. Pelkäänpä, että tämä vaikuttaa myyntiin. Jo tänä aamuna täällä on ollut paljon vähemmän ihmisiä aamupalalla. Kaikki ovat varmasti lähteneet kotiin, suri rantaravintolan omistaja Nai Amporn. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme