Mainos
Mainos

Thaimaan kuningas allekirjoitti juntan perustuslain

Vallankaappauksen tehnyt sotilasjuntta on nimittänyt väliaikaiseksi pääministeriksi entisen asevoimien komentajan kenraali Surayud Chulanontin.

Thaimaan kuningas Bhumibol Aduyadej on allekirjoittanut väliaikaisen perustuslain, joka antaa vallankaappauksen tehneelle sotilasjuntalle laajat valtaoikeudet.

Väliaikaisen perustuslain mukaan sotilasjuntasta tulee kansallisen turvallisuuden neuvosto, jolla on valta erottaa pääministeri ja huolehtia turvallisuuteen liittyvistä asioista. Vallankaappaajat ovat luvanneet uuden pysyvän perustuslain ennen ensi vuoden lokakuuta, jolloin Thaimaassa on määrä järjestää vaalit.

Juntta: Surayudista Thaimaan pääministeri

Sotilasjuntta on myös nimittänyt tänään vallasta syöstyn pääministerin Thaksin Sinawatran seuraajan. Sotilasjuntan mukaan väliaikaiseksi pääminsteriksi nousee entinen asevoimien komentaja kenraali Surayud Chulanont.

Sotilasjuntan johtajan mukaan Surayud on suostunut tehtävään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme