Mainos
Mainos

Thaimaan kuninkaan ruumis siirretään palatsialueelle: Tuhannet ihmiset seurasivat surullisina

Thaimaan eilen kuolleen kuninkaan Bhumibolin ruumis siirretään tänään sairaalasta Bangkokin kuninkaalliselle palatsialueelle, kertovat useat mediat. BBC:n mukaan ruumis viedään alueella sijaitsevaan Smaragdibuddhan temppeliin.  

Tuhannet kaupunkilaiset ovat kokoontuneet Bangkokin kaduille seuraamaan ruumiin siirtoa. Thaimaahan on julistettu suruaika seitsemällä vuosikymmenellä hallinneen kuninkaan kuoleman vuoksi. Tämä päivä on julistettu yleiseksi vapaapäiväksi, ja liput pysyvät puolitangossa vielä kuukauden ajan.

Ihmisiä on kehotettu pukeutumaan mustaan ja välttämään "iloisia tapahtumia". Useita konsertteja ja urheilutapahtumia on peruttu tai siirretty. 

Bhumibolin seuraajaksi odotetaan nimettävän kruununprinssi Maha Vajiralongkorn. Hän pyysi eilen aikaa suremiselle ja oikeusjärjestelyille ennen virallista nimittämistään.

BBC:n mukaan kruununprinssi suorittaa tänään illalla kuninkaan ruumiille kylvetysseremonian, joka on perinteinen buddhalainen hautajaisriitti.

Pitkään sairastaneen Thaimaan kuninkaan kerrottiin eilen kuolleen. 


Kuningasta arvostettiin suuresti Thaimaassa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme