Mainos
Mainos

Thaimaan lomakausi alkamassa, Kanarialla lämmintä – katso lomasää

Kuiva talvikausi on alkamassa Thaimaassa. Filippiinejä puolestaan uhkaa taifuuni.

Lomakausi on käynnistynyt Thaimaassa. Jatkuvien sateiden vyöhyke on väistynyt etelämmäs ja sää on pääasiassa poutaista ja aurinkoista. Iltapäivisin voi tulla paikallisia sadekuuroja. Lämpötilat ovat noin 30 asteessa.

Euroopassa länsivirtaus kuljettaa matalapaineita sateineen Pohjois-Euroopan yli. Etelä- ja Keski-Euroopassa puolestaan on aurinkoisempaa.

– Suomea lähimmät noin 25 asteen lämpötilat löytyvät Espanjan Aurinkorannikolta, Kyprokselta ja Kanarialta. Myös Turkin etelärannikolla on vielä lämmintä, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Taifuuni uhkaa Filippiinejä

Filippiinien pohjoisosaa lähestyy torstain perjantain tienoilla taifuuni. Filippiinien jälkeen myrsky suuntaa kohti Kiinan etelärannikkoa, Vietnamia ja Hongkongia.

Yhdysvalloissa on liikkeellä voimakas matalapaine, joka tuo kovia sateita laajalle alueelle maan keski- ja itäosaan. Kansasissa, Oklahomassa ja Texasissa on odotettavissa rajuja ukkosia, maan koillisosassa voimakkaita tuulia. Myös tornadot ovat mahdollisia maan eteläosassa.

Kylmää on Siperiassa, missä päivälämpötilatkin ovat laajalti -30 asteessa.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme