Mainos
Mainos

Thaimaan mielenosoitukset päättyvät huomenna

Thaimaassa oppositio aikoo lopettaa kaikki mielenosoituksensa huomenna. Tämä koskee myös Bangkokin lentokenttiä.

Mielenosoittajat alkavat vetäytyä Bangkokin kentiltä viideltä aamulla Suomen aikaa, kertoo heidän johtajansa Sondhi Limthongkul. Hänen mukaansa oppositio on nyt saavuttanut päämääränsä.

Oppositiojohtaja varoitti kuitenkin, että mielenosoittajat palaavat kaduille jos entisen pääministerin Thaksin Shinawatran liittolaiset pyrkivät takaisin valtaan. Oppositio on pitänyt keskeistä hallintokorttelia vallassaan useita kuukausia.

Bangkokin kenttiä pyörittävän yhtiön mukaan huomenna selviää, milloin kentät päästään avaamaan matkustajaliikenteelle. Lentokentän johdon mukaan tämä tapahtuu kuitenkin lähipäivinä. Ensimmäinen rahtikone lähti kansainväliseltä Suvarnabhumin kentältä jo tänään.

Yli tuhat suomalaista odottaa kotiinpääsyä

MTV:n uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste arvioi, että tilanne Bangkokissa rauhoittuu nyt, ainakin hetkeksi.

- Eri asia on se, koska kenttä on toimintavalmis. Nyt on epäilty, että näihin toimintajärjestelmiin ja viikossa syntyneen sotkun siivoamiseen menee niin paljon aikaa, että tilanteen normalisoitumiseen voi mennä vielä viikko.

Bangkokissa on mielenosoitusten takia viikon ajan ollut jumissa yli 350 000 matkailijaa. Finnairin lentoja odottaa yli 1300 matkailijaa.

Pitkään jatkuneita kiistoja Thaimaan nykyhallituksen kannattajien ja vastustajien välillä hallituksen kokoonpanon muuttaminen ei ratkaise.

- Thaimaassa hallitukset ovat lyhytaikaisia. Valta yleensä vaihtuu sotilasvallankaappauksella, eikä aidoilla vaaleilla. Tunnelmat eri leirien välillä ovat olleet nyt poikkeuksellisen kireät. Kytevää kyräilyä täällä on ollut useampia vuosia. Nyt tilanne normalisoituu ja otetaan aikalisä, Saraste arvioi Bangkokista.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme