Mainos
Mainos

Thaimaan pääministeri ei suostu hallituksen hajottamiseen

Thaimaan poliittinen kriisi ei osoita laantumisen merkkejä. Maan pääministeri on ilmoittanut, ettei hän hyväksy opposition eilistä kompromissitarjousta. Abhisit Vejjajiva sanoo, että parlamentti on hajotettava oikeaan aikaan ja siitä on oltava hyötyä koko kansalle, ei vain opposition punapaidoille.

Myös mieltään osoittavien punapaitojen rivit ovat rakoilleet kompromissitarjouksen vuoksi. Osa pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa, jonka mukaan hallituksen on erottava heti ja julistettava ennenaikaiset vaalit.

Kompromissiesitys antaisi hallitukselle kuukauden aikaa parlamentin hajottamiseen ja kolme kuukautta vaalien järjestämiseen.

Mielenosoittajat pelkäävät, että hallitus yrittää armeijan avulla tukahduttaa mielenosoituksen. He ovat kertomansa mukaan saaneet tietää, että pääministeri on määrännyt joukot iskemään heitä vastaan tänään tai huomenna.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme