Mainos
Mainos

Thaimaan pääministeri siirrettiin turvaan protesteilta

Thaimaan Bangkokissa poliisi on määrätty häätämään hallintorakennuksia vallanneet mielenosoittajat. Tänään mielenosoittajat ovat vallanneet muun muassa valtiontelevision toimitilat.

Aiemmin heidän onnistui tunkeutua poliisin rakennukseen, jossa pääministeri Yingluck Shinawatra oleskeli. Viranomaisten mukaan Shinawatra on siirretty turvalliseen paikkaan.

Jo kuukauden jatkuneet protestit äityivät väkivaltaisiksi eilen. Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja yli 50 loukkaantunut levottomuuksissa.

Mielenosoittajat ovat heitelleet poliiseja kivillä ja palopommeilla. Poliisi on vastannut ampumalla vesitykeillä ja käyttämällä kyynelkaasua.

Mielenosoittajat haluavat eroon pääministeri Yingluck Shinawatrasta, joka on maanpaossa olevan ex-pääministeri Thaksin Shinawatran sisko. Arvostelijoiden mukaan Yingluck on veljensä käskyläinen.

Protestit ovat lamauttaneet osan miljoonakaupungista.

- Haluan vain, että kaikki joiden nimi on Shinawatra, nousevat lentokoneeseen, lähtevät pois eivätkä tule takaisin, sanoi bangkokilainen ravintoloitsija Chatuporn Tirawongkusol.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme