Mainos
Mainos

Thaimaan protestit jatkuvat - loukkaantuneita jo yli 200

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa mielenosoitukset eivät osoita laantumisen merkkejä. Mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa rajusti.

– Mielenosoittajilla on aseinaan muun muassa omatekoisia pommeja, purskutraktoreja sekä raketteja, kertoo paikan päältä MTV:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

Melenosoittajat ovat onnistuneet vallata poliisin päämajan. Poliisi purki rakentamansa esteet ja toivotti heidät tervetulleeksi rakennukseen.

Mielenosoitukset jatkuvat nyt jo yhdeksättä päivää ja joka päivä tuo mukanaan uusia loukkaantuneita. Sairaalahoitoon on joutunut yli 200 ihmistä.  Monilla on pahoja silmä -ja ihovaurioita kyynelkaasusta, vesitykeistä ja kumiluodeista. 

Uskovatko mielenosoittajat itsekään, että valtaan voisi nousta ilman vaaleja valittu demokratialiike? Vaalithan ovat noin vuoden kuluttua.

– Tulevat vaalit eivät merkitse mitään, koska Thaimaassa Puea thai -puolueella on niin paljon rahaa, jota he voivat käyttää ihmisten äänten ostamiseen, opiskelija Jeff Tritiprasert sanoi kirjeenvaihtaja Sarasteelle.

Thaimaassa on totuttu vuosien varrella mellakointiin ja myös siihen, että armeija ottaa lopulta vallan, jos tilanne ei muuten rauhoitu. Tällä kertaa se on pysytellyt sivussa.

– Valtaosa mielenosoittajista haluaa protestoida rauhanomaisesti. Kovempaa linjaa edustavat lähinnä vihaiset nuoret opiskelijamiehet.  Mielenosoitukset muistuttuvat monissa paikoissa enemmän markkinoita kuin poliittista tilaisuutta, Saraste kertoo. 

Thaimaassa umpeutuu tänään mielenosoittajien pääministerin erolle asettama määräaika. Oppositio on vaatinut pääministeriä luopumaan vallasta heti, ilman uusia vaaleja. Mielenosoittajat uskovat, että pääministeri Yingluck Shinawatra yrittää saada valtaan maanpaossa olevan veljensä, ex-pääministeri Thaksin Shinawatran. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme