Mainos
Mainos

Thaimaan rannikolle ajautui outo metallipala – spekulaatiot MH370-koneesta heräsivät

Thaimaan rannikolle ajautui lauantaina lentokoneen osaa muistuttava metallikappale.

Kappaleen epäiltiin hetken olevan osa kaksi vuotta kadoksissa olleen MH370-konetta, mutta ilmailuasiantuntijat totesivat pian tämän olevan epätodennäköistä. Kappale isoa kaarevaa metallia ajatui Si Thammaratin maakunnassa Nakhonin rantaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Paikalliset kertoivat löydöksestä viranomaisille.

– Kyläläiset löysivät hylyn, joka oli noin kaksi metriä leveä ja kolme metriä pitkä, Tanyapat Patthikongpan kertoo.

Thaimaalaismedia innostui löydöstä ja spekulaatio siitä, kuuluiko kappale kadonneeseen Malaysian Airlinesin lentokoneelle heräsi. MH370 katosi 239 ihmistä kyydissään maaliskuussa 2014, kun lento oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin. Viime vuoden heinäkuussa kadonneen koneen osa ajatui rantaan ranskalaiseen Reunionin saareen. Muita löytöjä ei ole ollut.

Näin koneen katoamisesta kerrottiin keväällä 2014.

Asiantuntijoiden mukaan vahvat merivirran Intian valtamerellä voivat kuljettaa eri asioita tuhansien kilometrien päähän. Silti he pitävät epätodennäköisenä sitä, että koneen pala olisi ajautunut Thaimaan rannikolle.

– Merkinnät, suunnittelu ja muotoilu viittaavat hylyn osassa siihen, että se on peräisin lentokoneesta. Se pitää tutkia tarkasti, jotta tiedämme sen alkuperän, pohtii aasialaisen ilmailulehden päätoimittaja Greg Waldron Reutersille

Kappale voi olla esimerkiksi avaruusromun pala. Viranomaisten vahvistusta sille, että kappale kuuluisi lentokoneelle, ei ole. Australiassa Canberra sijaitseva, MH370-etsintöjä johtava taho ilmoittaa Reutersille odottavansa myös tutkinnan tuloksia. Myös Malesian liikenneministeriö kertoo ottaneensa yhteyttä Thaimaahan, että kappale tutkittaisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme