Mainos
Mainos

Thaimaan tsunamista 12 vuotta – 400 ruumista yhä tunnistamatta

Ainakin 400 ruumista on yhä tunnistamatta 12 vuoden takaisen, Aasiassa iskeneen tsunamin jäljiltä. Vuoden 2004 tapaninpäivänä iskenyt tsunami, joka oli voimakkuudeltaan 9.15 magnitudia, vei 226 000 ihmisen hengen. 

Pahimpia tuhoalueita olivat Indonesia, Intia ja Sri Lanka. Thaimaassa kuoli yli 5300 ihmistä, joista parituhatta oli ulkomaalaisia turisteja. 

– Vuoden 2004 jälkeen olemme olleet yhteydessä noin 5000 ihmiseen, jotka ovat käyneet Thaimaassa tunnistamassa ja hakemassa sukulaistensa ruumiita. Vielä on kuitenkin noin neljäsataa ihmistä, joita emme ole pystyneet tunnistamaan, sanoo Anand Boonkerkaew Phang Nga -maakunnan poliisista Reutersille. 

Thaimaan turistikausi on tällä hetkellä kuumimmillaan eikä tsunamin aiheuttamista tuhoista näy juuri jälkeäkään. Uudet hotellit ovat korvanneet luonnonkatastrofin viemät rakennukset. 

Maassa odotetaan vierailevan tänä vuonna ennätykselliset 32.4 miljoonaa turistia.

Maanjäristysten ja tsunamien varalta on rakennettu varoitusjärjestelmä, mutta kriitikoiden mukaan se ei ole luotettava, sillä sitä ei ole huollettu asianmukaisesti. Viranomaisten mukaan se on kuitenkin hyvässä kunnossa.

"Tulen haudalle joka vuosi"

Indonesian Acehissa tuhannet ihmiset ovat rukoilleet joukkohaudoilla ja moskeijoissa muistaakseen 12 vuotta sitten alueelle iskeneen tsunamin uhreja.

65-vuotias Maryam kertoi tulevansa rukoilemaan joukkohaudalle joka vuosi. Hän selviytyi tsunamista pitämällä kiinni puunrungosta.  

Yli 220 000 ihmistä sai surmansa Intian valtameren rannikkoalueilla tsunamissa, jonka aiheutti poikkeuksellisen voimakas maanjäristys Sumatran saaren luoteispuolella.

Suurin osa ihmisistä kuoli Indonesiassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme