Mainos
Mainos

Thaimaan viranomaiset ilmoittivat avaavansa Bangkokin lentokentät

Thaimaan hallituksen ja mielenosoittajien pattitilanne jatkuu pääkaupunki Bangkokissa. Pääministeri Somchai Wongsawat julistanut tänään vallatulle lentokentälle poikkeustilan, mutta protestoijat ovat kieltäytyneet poistumasta paikalta ja ovat uhanneet käyttää ihmiskilpiä suojanaan.

Lisäksi viranomaiset ilmoittivat, että kansainvälinen Suvarnabhumin lentokenttä avataan liikenteelle aikaisintaan kello 13 lauantaina Suomen aikaa, vanhempi Don Muangin kenttä tasan vuorokautta aiemmin. Aikatauluille ei kerrottu sen enempiä perusteluita.

Epäselväksi jäi sekin, millä keinoin kentät aiotaan tyhjentää. Somchain mukaan poliisi ja jotkin armeijan yksiköt yrittävät murtaa mielenosoittajien saartorenkaat, mutta poikkeustilajulistus jätti ilmaan runsaasti kysymyksiä.

Tavallisesti poikkeustila-alueella järjestyksenpitovaltuudet annetaan poliisin lisäksi armeijalle, mutta ei tällä kertaa. Hallitus tähdensi, että kaikkia operaatioita lentokentillä johtaa poliisi. Lisäksi pääministeri oli aiemmin päivällä kehottanut armeijaa pysymään kasarmeillaan.

Järjestelyn taustalla on todennäköisesti epäluottamus. Armeijan komentaja Anupong Paochinda esitti eilen kriisin ratkaisuksi uusia vaaleja, minkä hallitus tyrmäsi. Hyvässä muistissa on myös syyskuun alku, jolloin edellinen pääministeri Samak Sundaravej julisti poikkeustilan lopettaakseen mielenilmaukset Bangkokin hallintokortteleissa. Armeija ei tehnyt elettäkään, ja protestit jatkuvat yhä.

Bangkokia kiertäneissä huhuissa uumoiltiinkin jo sotilasvallankaappausta tai vaihtoehtoisesti komentaja Anupongin eroa.

(STT-MTV3)

Lue lisää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme