Mainos
Mainos

Thaimaassa rajuja väkivaltaisuuksia

Yli sata ihmistä ovat saanut tänään surmansa Thaimaan eteläosissa tulitaisteluissa poliisin, sotilaiden ja aseistautuneiden joukkioiden välillä.

Pääministeri Thaksin Shinawatran mukaan 112 ihmistä ovat saanut tänään surmansa Thaimaan eteläosissa tulitaisteluissa poliisin, sotilaiden ja aseistautuneiden joukkioiden välillä. Kuolleista 107 kuului aseistautuneeseen nuorisoryhmään, viisi oli sotilaita.

Kuolleista noin 30 sai surmansa Pattanissa moskeijassa käydyssä tulitaistelussa. Tulitus puhkesi, kun turvallisuusjoukot hyökkäsivät moskeijaan, minne aseistautunut joukko oli vetäytynyt.

Paikallisen poliisikomentajan mukaan nuorisoryhmät hyökkäsivät varhain aamulla 15 poliisin ja armeijan tarkastuspisteeseen. Yhteenotot sattuivat Yalan, Pattanin ja Songkhlan maakunnissa. Pääministeri Shinawatran mukaan hyökkääjien tavoitteena oli varastaa aseita turvallisuusjoukoilta. Hän kutsui hallituksen hätäistuntoon väkivallan takia.

Levottomuudet Thaimaan eteläisissä maakunnissa ovat jatkuneen tammikuusta lähtien. Alueella toimi 1980-luvulle asti separatistiliike, jonka maan armeija kukisti. Buddhalaisenemmistöisen Thaimaan eteläosissa asuu islaminuskoista väestöä.

Tämänkertaisten hyökkäysten tekijöiksi on arveltu muslimiseparatisteja. Thaimaan hallitus on puolestaan syyttänyt levottomuuksista paikallisia rikollisjärjestöjä, jotka käyttävät hyväkseen alueen nuoren muslimiväestön tyytymättömyyttä. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan alue on kuitenkin hedelmällistä maaperää myös al-Qaidan tyyppisille järjestöille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 28.04.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme