Mainos
Mainos

Thaimaassa ryhdyttiin kasaamaan hallitusta

Euroopan Unioni on kiitellyt Thaimaan eilisiä vaaleja. Vaalit voittanut PPP-puolue tukee entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa (kuvassa), jonka sotilaat syrjäyttivät viime vuoden syksyllä.

Thaimaassa vaalit voittanut PPP-puolue on ryhtynyt kasaamaan koalitiohallitusta. Hallitusneuvotteluista odotetaan kuitenkin vaikeita ja pitkällisiä.

Entistä pääministeriä tukeva PPP saa lopullisten, mutta vielä epävirallisten tulosten mukaan 232 edustajaa 480-paikkaiseen parlamenttiin. Se siis tarvitsee itselleen kumppanin hallitukseen.

PPP:n haastaja demokraattinen puolue saa parlamenttiin 165 edustajaa. Parlamenttiin pääsi myös viisi muuta, pienempää puoluetta.

Vaaleissa äänensä kävi antamassa noin 70 prosenttia äänioikeutetuista, kertoo keskusvaalilautakunta.

Thaimaan poliittisen järjestelmän mukaan uuden parlamentin on kokoonnuttava 30 päivän kuluessa vaaleista ja sillä on sen jälkeen kuukausi aikaa valita uusi pääministeri.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme