Mainos
Mainos

Thaimaata painostetaan luopumaan poikkeuslaeista

Poikkeustilan jatkuminen on alkanut jo hiertää Thaimaan mainetta. Muun muassa Yhdysvaltain ja useiden EU-maiden lähettiläät ovat vaatineet hallitukselta paluuta normaaliin.

Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono on patistanut Thaimaan pääministeriä Surayud Chulanontia luopumaan maassa yli kuukauden vallinneesta poikkeustilasta, joka kaventaa kansalaisoikeuksia. Surayudin kerrottiin luvanneen harkita asiaa.

Surayud on kiertänyt tällä viikolla Kaakkois-Aasian pääkaupunkeja esittelemässä väliaikaishallitustaan alueen muille johtajille.

Sotilasjuntta kaappasi viime kuussa vallan Thaimaassa. Juntan asettama hallitus on saanut tähän mennessä varovaisen tuen muilta mailta, mutta poikkeustilan jatkuminen alkaa jo hiertää sen mainetta. Muun muassa Yhdysvaltain ja useiden EU-maiden lähettiläät ovat vaatineet hallitukselta paluuta normaaliin.

Surayud on puolustanut poikkeustilaa vetoamalla levottomuuksien uhkaan alueilla, joilla yhä kannatetaan syrjäytettyä pääministeriä Thaksin Shinawatraa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme