Mainos
Mainos

The Interview tahkoo rahaa – Pohjois-Korean raivo jatkuu

Uutistoimisto AFP:n mukaan Pohjois-Koreaa ilkkuva The Interview toi yli miljoona dollaria lipputuloja Yhdysvalloissa joulupäivän esityksistään.

Elokuva esitettiiin joulupäivänä 331 pienteatterissa eri puolilla maata. Elokuvan jakelu netissä on tuonut arviolta satojatuhansia latauksia 5,99 dollarin hinnallaan.

– Ihmettelisin, ellei tämä elokuva olisi yksi suurimpia video-on-demand -tapauksia koskaan, sanoo analyytikko Jeff Bock.

Video-on-demandilla tarkoitetaan elokuvia, joita tarjotaan ladattavaksi tietokoneelle maksua vastaan.

Tuotantoyhtiö Sony Pictures ei ainkaan vielä ole kertonut elokuvan nettituloja. Elokuvan teko maksoi 44 miljoonaa dollaria ja sen markkinointi ennen hyllytyspäätöstä liki saman verran lisää.

– Sony olisi voinut laittaa lataushinnan korkeammallekin, arvioi Bock.

Elokuvaa on ladattu myös laittomasti, sillä se oli yksi Sonylta varastetuista asioista tietomurrossa aiemmin tässä kuussa. Tietomurron jälkeen Sony hyllytti elokuvan hetkeksi mutta päästi sen sitten suppeaan levitykseen.

Pohjois-Korea on ollut raivoissaan elokuvasta ja kun presidentti Barack Obama piti julkisesti hyvänä Sonyn levityspäätöstä, maan uutistoimisto kuvasi Obaman käyttäytyvän "kuin apina viidakossa". Pohjois-Korea myös epäilee suoraan Yhdysvaltoja katkeilevista nettiyhteyksistä. Pohjois-Koreassa on vähäiset arviolta 1100 nettiosoitetta ja Kiinan uutistoimiston mukaan ne ovat olleet tällä viikolla pääosin alhaalla.

Itse elokuva on saanut vain kohtalaiset arvostelut mutta yleisö pitänyt siitä. Rolling Stone -lehden mukaan The Interview on vuoden elokuvatapaus kaikista muista syistä kuin elokuvasta itsestään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme