Mainos
Mainos

Thors: Perussopimuksen avaaminen kuin Pandoran lipas

Eurooppaministeri Astrid Thors (r) varoittaa, että EU-politiikka jumittuu vuosikausiksi paikalleen, jos Saksan ja Ranskan ehdotus EU:n perussopimuksien avaamisesta ja uudelleen sopimisesta toteutuu.

Saksa ja Ranska ehdottivat viime viikolla perussopimuksien avaamista, jotta EU:n taloussääntöjä rikkovalta maalta voitaisiin viedä äänioikeus unionimaiden kokouksissa.

Thors pelkää, että perussopimuksien avaaminen veisi EU:n samanlaiseen jumittuneisuuden tilaan, mikä koettiin Lissabonin sopimuksen vuosia kestäneen hyväksymisprosessin yhteydessä.

- Jos puhutaan sellaisesta poliittisesta sanktiosta, että äänioikeus viedään, niin silloin kyllä avataan Pandoran lipas, mitä hyvin harva jäsenmaa tukee tällä hetkellä. Silloin me olemme taas siinä paketissa, jota jauhoimme täällä vuosia, Thors sanoi EU:n ministerikokouksessa Luxemburgissa.

Eurooppaministerit valmistelivat kokouksessaan torstaina alkavaa EU-huippukokousta, missä Saksan ja Ranskan ehdotus noussee yhdeksi kuumimmista keskustelunaiheista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme