Mainos
Mainos

Tie ulos Ukraina-kriisistä: "Kukaan ei voi menettää kasvojaan"

Kulisseissa käytävät diplomaattiponnistukset ovat todennäköisin keino selvittää Ukrainan kriisi, arvioi everstiluutnantti Jyri Raitasalo Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta.

Viime päivinä kansainvälistä keskustelua ovat leimanneet julkiset uhittelut ja painostukset Ukrainan, Venäjän, EU:n ja Yhdysvaltain välillä.

-Kriisi on mahdollista ratkaista sellaisessa keskusteluilmapiirissä, jossa kenenkään arvovalta ei ole kyseenalainen. Julkisuudessa tätä kriisiä ei voida kyllä kovinkaan helposti ratkaista, arvioi Raitasalo MTV uutisille.

Tilanne Ukrainan Krimillä oli tänä aamuna rauhallinen, kun väitetty takaraja Venäjän sotatoimille on umpeutunut.

Eilen liikkuneet väitteet Venäjän asettamasta takarajasta kertovat Raitasalon mukaan ennen kaikkea siitä, mitä pirstaleisia ja epäluotettavia tietoja konfliktista liikkuu.

– On mahdotonta sanoa, mikä taho tällaisen uutisoinnin takana oli. Yksittäisiin uutistietoihin on suhtauduttava todella kriittisesti. Tilanteessa on mukana useita eri toimijoita, joilla on omassa intressissään myös levittää väärää tietoa vaikuttaakseen tapahtumien kulkuun kriisialueella, muistuttaa Raitasalo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot