Mainos
Mainos

Tiedemiehet pelastamaan harvinaisimpia eläimiä

Lontoon eläintieteellisen yhdistyksen tutkijan mukaan tarkoitus on keskittyä lajeihin, jotka ovat kehitysopillisesti poikkeavia.

Tiedemiehet pyrkivät pelastamaan joitakin harvinaisimpia eläinlajeja sukupuutolta. Suojelulistalle on alustavaksi hyväksytty kymmenen eläinlajia, joiden joukossa on muun muassa maailman pienin lepakko ja muniva nisäkäs.

Lontoon eläintieteellisen yhdistyksen tutkija Jonathan Baillie kertoo, että tarkoitus on keskittyä lajeihin, jotka ovat kehitysopillisesti poikkeavia ja maailmanlaajuisesti uhanalaisia.

- Ne lajit ovat ainoita laatuaan. Jos ne häviävät, ei planeetalla ole mitään vastaavaa. Se olisi vähän kuin jos jos taidemaailma menettäisi Mona Lisan, ne ovat yksinkertaisesti korvaamattomia, Baillie kuvaili.

Tänään alkaneessa hankkeessa käytetään hyväksi internetiä, jonka kautta tietoa lajeista levitetään. Myös suuren yleisön toivotaan innostuvan tukemaan suojelua.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme