Tiedot Oaklandin mahdollisesta suomalaisuhrista leviävät netissä - UM: "Olemme tietoisia tästä keskustelusta"

Oaklandin tulipalon uhriluku on noussut jo 33:een. Tiedot uhreista leviävät nimineen ja passikuvineen nopeasti sosiaalisessa mediassa. Esillä on ollut myös suomalaiselta vaikuttavan henkilön nimi. Suomen ulkoministeriö ei kuitenkaan vahvista tietoja ennen kuin varma tunnistus saadaan viranomaisilta.

Sydäntäsärkevät kuvat iloisesti hymyilevistä nuorista leviävät netissä ja sosiaalisessa mediassa. Uhreista useimmat ovat pari- tai kolmikymppisiä, mutta joukossa on myös alaikäisiä.

Kun Oaklandin palon menehtyneiden ja kadonneiden henkilöllisyys ei heti selviä, omaiset ja ystävät ovat alkaneet koota omia listojaan "varmasti selvinneistä" ja "varmasti menehtyneistä". Listat ovat kuitenkin täysin epävirallisia, eikä mikään viranomaistaho vahvista niitä.

Nimien joukossa on yksi suomalaiselta vaikuttava nimi jota on jo puitu Suomessakin. Ulkoministeriö ei kuitenkaan voi vielä vahvistaa tietoa.

– Olemme täysin tietoisia tästä sosiaalisen median keskustelusta ja seuraamme kyllä kaikkia näitä kanavia. Me kuitenkin asioimme nimenomaan asiasta vastaavien viranomaisten kanssa ja odotamme sitä kautta varmaa vahvistusta näille tiedoille. Sen tarkemmin emme voi asiasta kertoa, ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan.

Ulkoministeriö ei voi myöskään kommentoida, onko mahdollisen suomalaisuhrin omaisten kanssa jo keskusteltu.

Ainoa ulospääsy oli tehty kuormalavoista

Oalandissa, Kaliforniassa tapahtunut tulipalo on vaatinut jo ainakin 33 kuolonuhria, ja luvun uskotaan vielä nousevan. Vain osa raunioista on saatu tutkittua. Palo on tuhoisin Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun sata ihmistä kuoli Rhode Islandilla yökerhopalossa vuonna 2003.

Oaklandin palo syttyi taiteilijayhteisön käyttämässä varastomaisessa tilassa, jossa oli perjantaina teknomusiikkitapahtuma.

Palon syttymissyy on vielä arvoitus, joskin tuhopolttoa ei epäillä. Viranomaisten mukaan paikassa on kuitenkin ennenkin lipsuttu yleisistä paloturvallisuusmääräyksistä, ja samantyyppisiä ongelmia epäillään nyt tuhojen keskeiseksi syyksi.

Alustavien tietojen mukaan tilasta puuttuivat ainakin kunnolliset varauloskäynnit ja sprinklerit.

Oaklandin palopäällikön Teresa Deloche Reedin mukaan ainoa uloskäynti toisesta kerroksesta oli puisista kuormalavoista itse tehty portaikko, kertoo uutistoimisto AP.

Varasto toimi Ghost ShipArtists -taiteilijakollektiivin toimitilana. Alue itse on edullista seutua, jossa suurin osa asukkaista on latinotaustaisia. 

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme