Mainos
Mainos

Tiedustelupäälliköt yhä varmoja Venäjän sekaantumisesta USA:n vaaleihin – Trump: "Olen suuri fani"

Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen päälliköt vakuuttivat torstaina, että heillä on vankkaa todistusaineistoa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Päälliköt antoivat senaatin kuulemisessa yhteisen lausunnon koskien Venäjän hakkerointiepäilyjä.

Tiedustelupalvelupäälliköiden mukaan demokraattipuolueen sähköpostien hakkeroiminen oli vain yksi osa Venäjän kampanjaa, johon kuului myös propagandaa ja valeuutisia. Heidän mukaansa vain Venäjän korkeimmat virkamiehet ovat voineet antaa valtuudet hakkerointioperaatioon.

Johtajat ovat varmoja todisteistaan, vaikka Yhdysvaltain presidentiksi nouseva Donald Trump on toistuvasti tuonut ilmi epäilevänsä, ettei Venäjä ole sekaantunut vaaleihin. Hän tosin silti kertoi tänään Twitterissä olevansa maan tiedustelupalvelujen suuri fani.

Viimeksi eilen Trump puolsi Wikileaksin perustajaa Julian Assangea, jonka mukaan Venäjä ei ole hakkeroinut demokraattien sähköpostia. Nyt Trump tviittaa ainoastaan toistaneensa Assangen kommentin, ei olevansa asiasta samaa mieltä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme