Mainos
Mainos

"Tiesin jo lapsena olevani nainen" – sotaveteraani korjasi sukupuolensa 90-vuotiaana

Englantilainen Peter Davies päätti toteuttaa elämänikäisen unelmansa. Davies kertoo New York Post -lehden mukaan olleensa jo lapsena varma siitä, että on nainen.

– Olen tiennyt olevani transsukupuolinen kolmevuotiaasta lähtien. Tunsin Patricia-nimisen tytön. Päätin, että haluan tulla kutsutuksi sillä nimellä.

Toisen maailmansodan veteraani Davies vaihtoi sukupuolta täytettyään 90 vuotta.

Patricia Davies sanoo, että on pitänyt identiteettinsä salassa lähes koko elämänsä. Hän kertoo pelänneensä hyljityksi tulemista tai jopa sähköshokkihoitoihin joutumista.

Davies palveli armeijassa vuodet 1945-1948. Hän kertoo, että transsukupuolisuus olisi luokiteltu homoseksuaalisuudeksi ja se olisi tiennyt potkuja armeijasta. Davies sanoo olevansa erittäin ylpeä sotilaspalveluksestaan.

Patricia Davies paljasti identiteettinsä vaimolleen, jonka kanssa hän oli naimisissa 63 vuotta. Vaimo sai tietää miehensä tuntemuksista jo 80-luvun lopulla.

– Olin 60, kun asia tuli esiin kotona. Vaimoni oli sympaattinen ja auttoi minua kaikin tavoin.

Vaimo toi Daviesille koruja ja asuja, joita tämä saattoi pitää kotona yksityisesti.

Davies päätti aloittaa muuntautumisen miehestä naiseksi nähtyään elokuvan Boy Meets Girl, jossa on sukupuolensa korjanneita roolihahmoja.

– On kuin paino olisi pudonnut hartioiltani. Olen alkanut kertoa asioista naapureilleni pikku hiljaa. Jokainen on sanonut, että älä ole huolissasi. Kunhan itse olet tyytyväinen.

Nykyisinä, vapaamielisempinä aikoina Davies kertoo olevansa varmempi itsensä kanssa.

– Ei se nytkään ole sataprosenttisen vaaratonta, mutta ihmiset ovat olleet hyvin vastaanottavaisia, eikä minua ole pilkattu yhtään.

Juttua ja otsikkoa muutettu 3.4. klo 23.14: Termi "sukupuolen vaihtaminen" muutettu "sukupuolen korjaamiseksi".

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme