Mainos
Mainos

Tietokoneongelmat Bosnian vaalien kiusana

Bosnia-Hertsegovinan vaaleja haitanneet tietokoneongelmat on nyt selvitetty. Vaalivirkailijat vakuuttavat, että kaikki äänestyspaikat avautuvat aamukahdeksalta Suomen aikaa. Yli sataa äänestyspaikkaa ei voitu avata eilisaamuna rekisteritietojen puuttumisen takia. Ongelmat estivät noin 30 000 ihmistä äänestämästä.

Bosnia-Hertsegovinassa pidettävät vaalit ovat jo kolmannet vuonna 1995 päättynen sisällissodan jälkeen. Jaossa ovat lähes kaikki poliittiset virat aluetasolta aina maan ylimpään johtoon. Tärkein valittava elin on Bosnia-Hertsegovinaa johtava kolmijäseninen presidenttineuvosto, johon valitaan yksi muslimi, yksi kroaatti ja yksi serbi.

Kaksipäiväisten vaalien valmisteluista on vastannut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj. Noin 30 000 Sfor-joukkojen sotilasta huolehtivat puolestaan siitä, että äänestys sujuu rauhanomaisesti.
(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme