Mainos
Mainos

Tietoturvajohtaja: Isot paljastukset USA:n vakoilusta ohi

Yhdysvaltain harjoittamasta laajasta vakoilusta ei ole enää odotettavissa isoja paljastuksia, arvioi kansainvälisen it-yhtiön CGI:n tietoturvajohtaja.

Johtaja John Proctor sanoo STT:lle, että seuraavaksi voi paljastua esimerkiksi yksityiskohtia siitä, miten Yhdysvaltain hallinto vakoili ihmisiä.

Viime viikolla brittiläinen Guardian ja amerikkalainen Washington Post julkaisivat uutisen, jonka mukaan Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto (NSA) on saanut käyttöönsä puhelutietoja ja suoran pääsyn yhdeksän teknojätin nettipalvelimelle.

Proctor muistuttaa, että kun ihmiset ovat kerran laittaneet jotain internetiin, he menettävät samalla mahdollisuuden kontrolloida aineistoaan.

– Kun laitat jotain Facebookiin, Facebook omistaa sen. Kun laitat jotain (Googlen) Gmail-sähköpostiin, se menee heidän palvelimelleen. Kun käytät älypuhelinta, käyttötiedot välittyvät laajalle.

Proctor ei ollut yllättynyt NSA:n toimista.

– En usko, että kukaan tiedustelu- ja kybermaailmassa oli yllättynyt. Tapauksen mittakaava oli yllätys muille ihmisille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme