Mainos
Mainos

Tietoturvayhtiöt löysivät uuden Irania vastaan tähdätyn viruksen

Kybersodankäynti Irania vastaan on kiihtymässä. Tiistaina israelilainen tietoturvayhtiö Seculert ja venäläisyhtiö Kaspersky Lab ilmoittivat havainneensa Lähi-idässä uuden haittaohjelman, joka on ilmeisesti suunnattu etenkin Iraniin.

Virus on iskenyt muun muassa infrastruktuurista vastaaviin yrityksiin, finanssiyhtiöihin ja suurlähetystöihin. Valtaosa viruksen saastuttamista koneista sijaitsee juuri Iranissa. Seculertin ja Kasperskyn mukaan hyökkäys on alkanut vähintään kahdeksan kuukautta sitten, mutta ohjelman tekijästä ei ole tietoa.

Mahdi Trojan -nimellä kutsuttu virus voi kopioida koneilla olevia tiedostoja, valvoa sähköposti- ja pikaviestiliikennettä, tehdä ääninauhoituksia, kirjata näppäinpainalluksia ja ottaa ruutukaappauksia.

Aiemmin tänä vuonna Lähi-idästä löytyi erittäin monimutkainen Flame-virus, joka toimii paljolti samalla tavalla. Myös edellisinä vuosina löydetyt Stuxnet- ja Duqu-virukset oli ilmeisesti tähdätty Iraniin.

(MTV3 - STT - REUTERS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme