Mainos
Mainos

Tietoturvayritys: Venäläiset yrittivät hakkeroida Macronin kampanjaa

Venäjään liitetyt hakkerit ovat yrittäneet hakkeroida Emmanuel Macronin presidentinvaalikampanjaa Ranskassa.

Japanilaisen Trend Micro -tietoturvayrityksen raportin mukaan hakkerit ovat yrittäneet päästä käsiksi Macronin kampanjan sähköposteihin. Raportista kertoi ensimmäisenä sanomalehti Wall Street Journal.

Macronin kampanjan edustaja Mounir Mahjoubi sanoi uutistoimisto AP:lle, että hakkerointiyritykset ovat kampanjan tiedossa, mutta ne eivät olleet onnistuneet.

Raportin mukaan hakkeroinnin takana on Pawn Storm -niminen hakkeriryhmä, joka on liitetty Venäjän hallintoon. Trend Micro kertoo, että Pawn Stormin nimissä on aiemmin hyökätty muun muassa Yhdysvaltojen ja sotilasliitto Naton työntekijöitä sekä venäläisiä toisinajattelijoita vastaan.

Raportin mukaan hakkerit käyttivät samankaltaisia keinoja kuin viime vuonna, jolloin Yhdysvaltojen demokraattipuolueen sähköposteja hakkeroitiin. Myös siitä on epäilty venäläisiä hakkereita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme