Mainos
Mainos

Tietovuotaja Manningin mahdollinen tuomio lyheni

Yhdysvaltain sotaoikeuden tuomari on lyhentänyt tietovuotaja Bradley Manningin mahdollista maksimituomiota.

Tuomari Denise Lind linjasi eilen, että Manningin maksimituomio olisi 90 vuotta aiemman 136 vuoden sijaan.

Tuomarin mukaan osa Manningin syytteistä voidaan yhdistää.

Manning todettiin viime viikolla syylliseksi 20 eri syytteeseen. Sotilastuomioistuin katsoi Manningin syylliseksi muun muassa vakoiluun ja varkauksiin. Hänen vapautettiin vakavimmasta syytteestä eli vihollisen avustamisesta.

Manningia syytetään suurimmasta salaisen tiedon vuodosta Yhdysvaltain historiassa. 25-vuotias Irakissa palvellut sotilas vuoti satojatuhansia taisteluvideota, diplomaattisia sähkeitä ja muita salaisia dokumentteja Wikileaks-sivustolle.

Manningin oikeudenkäynnin kuulemisten on tarkoitus kestää vielä runsaat kaksi viikkoa.

Tuomion pituudesta lyhennettäneen noin sata päivää kaltoinkohtelun takia. YK:n tutkimuksessa selvisi, että Manningia kohdeltiin vangitsemisensa alkuaikoina julmasti ja epäinhimillisesti.

Manning kärsii tuomionsa todennäköisesti Fort Leavenworthissa Kansasissa, jonne kaikki sotaoikeudessa yli kymmenen vuoden tuomion saaneet sijoitetaan. Vangeilla ei ole pääsyä internetiin ja he voivat pitää yhteyttä ulkomaailmaan vain puhelimitse ja kirjeillä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme