Mainos
Mainos

Tiibetin maanvyöryn jäljiltä ei eloonjääneitä

Tiibetissä eilen sattuneen maanvyöryn jäljiltä ei ole löytynyt eloonjääneitä. Pelastustyöt ovat kiinalaisviranomaisten mukaan jatkuneet läpi yön.

Maanvyöry hautasi alleen 83 kaivostyöläistä ja näiden leirin Tiibetin pääkaupungin Lhasan itäpuolella. Viranomaisten mukaan turman jäljiltä ei ole löytynyt eloonjääneitä, kertoi uutistoimisto Xinhua. Ensimmäinen kuolonuhri löytyi puoliltapäivin Suomen aikaa.

Onnettomuusalue sijaitsee 4 600 metrin korkeudella, joten ankarat luonnonolot ovat vaikeuttaneet pelastustöitä. Kaivostyöläisiä on etsitty muun muassa 15 pelastuskoirapartion ja parinsadan raivaustraktorin voimin.

Uhrit työskentelivät valtion omistuksessa olevan yhtiön tytäryhtiössä. Valtaosa työntekijöistä oli kiinalaisia. Joukossa oli vain muutama tiibetiläinen.

Viime vuosina Kiina on löytänyt suuria mineraalivaroja Tiibetissä. Siellä on muun muassa kuparia, lyijyä, sinkkiä ja rautamalmia.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme