Mainos
Mainos

Tiikerit vastaan ihmiset Intiassa

Intiassa tiikerit ja ihmiset ovat joutuneet entistä rajummin vastakkain. Syynä ovat sekä ilmastonmuutos että asutuksen laajeneminen.

Ganges-joen suulla sijaitseva Sundarbans on maailman suurin mangrovemetsäalue. Alueella elää muunmuassa suuri populaatio bengalintiikereitä. Niitä arvellaan olevan alueella 500.

Samalla Bangladeshin puolelle ulottuva alue on miljoonien köyhien intialaisten ja bangladeshilaisten kotiseutu. Asukkaat saavat ruokansa ja elantonsa kalastuksesta, riisinviljelystä ja hunajan keräämisestä.

Tiikerit hyökkäävät ihmisten kimppuun entistä useammin tällä alueella. Lähes jokaisella on sukulainen tai ystävä, jonka kimppuun tiikeri on hyökännyt. Metsänvartijat yrittävät hätistää tiikereitä takaisin suojelualueelle. Paikalliset asukkaat puolestaan yrittävät karkottaa tiikereitä myös rukoilemalla jumalia ja virittämällä ansoja.

Monsuunisateiden aikana valtaosa maasta jää veden alle. Jos ilmasto jatkaa lämpenemistään, vedenpinta nousee entisestään.

(MTV3-APTN)

TÄÄLLÄ TIIKERIT JA IHMISET TAISTELEVAT ELINTILASTA

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme